پرش به محتوای اصلی
نماتک
Namatek logo

طراحی مبدل حرارتی

تصویر سعید صالحیمهارت‌جوسعید صالحیپرسیده شده ۱۱ ماه پیش۴۶ بازدید۲ پاسخ
باسلام وعرض ادب خدمت مهندس عسگری.

چندتا سوال داشتم ممنون میشم پاسخ بدهید.

۱ـ ایا نرم افزار HTRI قابلیت طراحی کندانسور چیلر را دارد؟و چقد قابل اطمینان هست؟

۲- طبق فرمایش شما سیالی ک دما از دست میدهد سمت شل قرار میگیرد حالا در سیکل تبرید مبرد از حالت سابکول ب حالت سوپر هیت تغییر دما میدهد و اب نیز معمولا از ۱۲ ب ۷ کاهش دما داریم حالا میخاستم بدونم اینجا سیال گرم کدام هست!

پاسخ‌ها (۲)

• تصویر رضا عسگریاستادرضا عسگری· ۱ روز پیش
    بله. اگر کندانسور چیلر از نوع Shell & Tube باشد، ماژول Xist در HTRI کاملاً قابلیت طراحی و Rating آن را دارد. خود HTRI صراحتاً Xist را برای طراحی و شبیه‌سازی انواع Shell & Tube، از جمله condensers معرفی کرده است. همچنین محاسبات condensation، desuperheating و subcooling را پوشش می‌دهد.برای یک Shell & Tube Refrigerant Condenser، من HTRI/Xist را یک ابزار بسیار قابل اعتماد و صنعتی می‌دانم، به‌خصوص اگر:

خواص ترمودینامیکی مبرد درست باشند؛
    فشار و دمای ورودی/خروجی صحیح باشند؛
    نوع مبرد و mixture composition درست وارد شود؛
    مقدار non-condensable در صورت وجود لحاظ شود؛
    pressure drop به‌درستی محاسبه شود؛
    Geometry واقعی exchanger وارد شود.
    HTRI روش‌های خود را بر اساس دهه‌ها تحقیق و داده‌های صنعتی توسعه داده و روش‌های آن به‌صورت مستمر به‌روزرسانی می‌شوند.
  • تصویر رضا عسگریاستادرضا عسگری· ۱ روز پیش
    در پاسخ به سوال دوم شما باید بگ.یم که این قضیه در سیکلهای تبرید کمی متفاوت میباشد :
    عبارت «سیالی که دما از دست میدهد، سمت شل قرار میگیرد» یک قانون مطلق نیست، بلکه یک اصل اولیه در طراحی مبدلهای حرارتی (بهخصوص در حالت جریان مخالف) است که میگوید:
    سیال گرمتر باید در سمت پوسته (شل) جریان یابد تا اتلاف حرارت به محیط به حداقل برسد و راندمان حرارتی افزایش یابد.
    برای طراحی Chiller با HTRI، من پیشنهاد می‌کنم اصلاً از ابتدا با عبارت Hot Side / Cold Side شروع نشود بهتر است ابتدا مشخص گردد که :
    Evaporator و Chilled water: و ماده Refrigerant چه شرایطی نسبت به هم دارند.
    و سپس در Xist مشخص کنیم که کدام جریان و , single phase & boiling & superheating
    است.
    به دلیل رفتار خاص مواد Refrigerant رفتار فرآیندی آنها کمی خاص میباشد.
    با تشکر

پاسخ شما

برای پاسخ دادن به این سوال وارد شوید.